Sunárky.cz

Alavis Curenzym 80 kapslí

Kód zboží: 
2549914
DPH: 
12,00 %
Cena bez DPH: 
518,75 Kč
Cena celkem: 
581,00
Dostupnost:
Skladem
Kusů: 

Informace o zboží

Enzymatický veterinární přípravek obsahující speciálně vybranou směs rostlinných enzymů určený pro posílení imunity, podporu hojení tkání zejména po úrazech a operacích a pro podporu při léčbě antibiotiky a při léčbě nádorů.

Enzymy nové generace - 100% rostlinný původ

Enzymy jsou složité látky bílkovinné povahy, které plní v těle důležitou funkci biokatalyzátorů – umožňují a regulují všechny procesy, bez kterých by biochemické reakce v organismu nemohly probíhat.

Enzymy potlačují projevy zánětu, zmenšují otoky i otoky mízních cév, ovlivňují některé imunologické děje v organismu a působí podpůrně při léčbě nádorových onemocnění apod.

Složení:

Enzymy: Bromelain, Papain, Peptidáza, Pankreatin Analog 4×, Proteáza, Rutin

Bromelain
Bromelain je rostlinný enzym získávaný ze stopek zralých ananasů (Ananas comosus). Jeho hlavní schopnost je blokovat mediátory zánětu a snižovat migraci neutrofilů do místa zánětu. Podílí se na štěpení bílkovin, pomáhá při zeslabování otoků a hojení ran, má vliv na srážení krevních destiček. Bromelain také zlepšuje absorpci a účinnost jiných látek.

Papain
Papain je rostlinný enzym získávaný z latexu, který vylučuje plod papáje (Carica papaya) po naříznutí nezralých plodů. Hydrolyticky štěpí peptidy a bílkoviny. Vykazuje fibrinolytické účinky (rozpouští krevní sraženiny) a radioprotektivní účinky (snižuje účinek radioaktivního záření na organismus). Papain má také silnou antibakteriální aktivitu.

Peptidáza
Peptidáza štěpí dlouhé peptidy na krátké řetězce a pak na jednotlivé aminokyseliny. Při štěpení peptidů na aminokyseliny vzniká energie, kterou organismus během rekonvalescence využívá. Aminokyseliny jsou součástí strukturních bílkovin, enzymů a hormonů a dále jsou využívány k tvorbě neurotransmiterů (slouží k přenosu nervového impulsu) a ovlivňují růst buněk.

Pankreatin Analog 4×
Pankreatin Analog 4× je komplex enzymů rostlinného původu (amyláza, lipáza a proteáza), který svojí aktivitou odpovídá pankreatinu živočišného původu (rozkládá tuky na glycerol a mastné kyseliny, bílkoviny na peptidy a aminokyseliny, škroby na dextriny a cukry). Pankreatin ANALOG 4× napomáhá trávení, čímž jsou živiny z potravy lépe využívány a tím se jedinec po operaci rychleji dostává do lepší kondice. Pankreatické enzymy mají pozitivní vliv na léčení akutních a chronických zánětlivých stavů, včetně úrazů a šlach. V poslední době se objevují klinické studie, že pankreatické enzymy napomáhají rozkládání imunokomplexů vznikajících při autoimunitních onemocnění, podílejí se na léčbě virových onemocnění, zlepšují klinický stav pacienta a prodlužují jeho život při nádorovém onemocnění.

Proteáza
Proteáza narušuje bakteriální biofilm a výpotek sloužící bakteriím k uchycení na tkáni hostitele, a dále zvyšuje koncentraci antibiotik v cílovém místě, čímž zvyšuje účinnost antibiotické léčby. Dále podporuje hojení odstraněním mrtvé či poškozené tkáně bez poškození zdravé tkáně a podporuje aktivitu krve a tkání při narušené rovnováze vnitřního prostředí.

Rutin
Rutin (vitamín P) je rostlinný glykosid (flavonoid) patřící mezi antioxidanty, s čímž souvisí antikarcinogenní účinky a schopnost likvidovat volné radikály. Antioxidační účinky rutinu byly popsány při experimentech s degradací kolagenu volnými radikály, kdy se u něj prokázal silný protektivní účinek. Jeho užívání se doporučuje zejména na posílení cévní stěny, kdy snižuje křehkost cévních stěn zvýšením kvality stavby kolagenních vláken.

Obsah účinných látek v jedné kapsli:

Bromelain (Ananas comosus) – 150 mg (22.500 PU)
Papain (Canica papaya) – 150 mg (27.000 PU)
Pankreatin Analog 4× – 100 mg (proteáza 10.000 USP, amyláza 10.000 USP, lipáza 800 USP)
Rutin (Sophora japonica) – 50 mg
Peptidáza – 25 mg (600 HUT)
Proteáza –25 mg (6.250 HUT)
Triglyceridy –3 mg

Kapsle je složena ze želatiny a vody.

Dávkování:

Kapsle je možné rozdělat a obsah smíchat s malým množstvím krmiva. Přípravek podávejte minimálně 30 minut před podáním stravy.
Dávkovací tabulka:

• Malá plemena psů a kočky 1-5 kg 1 kapsle 1x denně,
• Malá plemena psů 5-15 kg 1 kapsle 2x denně,
• Střední plemena psů 15-30 kg 2 kapsle 2x denně,
• Velká plemena psů 30 - 45 kg 3 kapsle 2x denně
• Obří plemena psů 45 kg a více 4 kapsle 2x denně.

Délka podávání přípravku záleží na indikaci:
• pro podporu hojení pooperačně měkkých tkání podávejte cca 5-7 dní před operací a poté ještě po dobu 2 týdnů,
• po operaci kostí apod. podávejte 5-7 dní před operací a poté ještě 4-6 týdnů po operaci,
• pro podporu hojení tkání po úrazech v závislosti na rozsahu poškození tkání - měkké tkáně nebo malé poškození 2 týdny, rozsáhlejší poškození tkání 3 týdny, kostní tkáň 4-6 týdnů,
• pro podporu při nádorových onemocněních - dlouhodobě,
• při zánětech podávat ještě 3-5 dní po vymizení příznaků,
• při virových nebo bakteriálních onemocněních podávejte ještě 3-5 dní po vymizení příznaků.

Přípravek podávejte minimálně 30 minut před podáním stravy.

Upozornění: Neužívat při snížené krevní srážlivosti či u jedinců se zvýšenou fibrinolýzou (rozpouštění krevních sraženin). Neužívat při známé přecitlivělosti na některou ze složek přípravku.

POUZE PRO ZVÍŘATA!

Přípravek není náhradou veterinární péče a léčiv doporučených veterinárním lékařem.

Potlačuje projevy zánětu, zmenšuje otoky i otoky mízních cév a ovlivňuje některé imunologické děje v organismu.

Alavis Curenzym 80 kapslí

Komentáře ke zboží

Nový komentář

Zatím nejsou žádné komentáře k tomuto zboží.

SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).

Rychlý kontakt

Prodávající

  • Mamed s.r.o.
  • Zámecká 550
  • Bučovice
  • 685 01
Informační oznámení o EET