Sunárky.cz

Dias Forte grapefruit sáčky 30x11.3g

Výrobce: 
Kód zboží: 
3386019
DPH: 
12,00 %
Cena bez DPH: 
298,21 Kč
Cena celkem: 
334,00
Dostupnost:
Skladem
Kusů: 

Informace o zboží

Kolagen DIAS® FORTE
je práškový rozpustný nápoj s příchutí granátového jablka nebo grapefruitu, který obsahuje směs kolagenů Collagen quattro complex®, kyselinu hyaluronovou a vitaminy. Dodává tělu vysokou dávku hydrolyzovaných kolagenů Gelita Fortigel® typu I a III kolagen typu II a nativní kolagen typu II.

Podporuje zdraví kloubů, chrupavek, kostí, vazů a šlach, zvyšuje pohyblivost kloubů a jejich pružnost. Je vhodný pro pacienty s kloubními obtížemi, pro sportovce a osoby se zvýšenou zátěží kloubů, a také pro seniory.

Collagen quattro complex®
je unikátní složení čtyř synergicky působících kolagenů Collagen quattro complex®, který se skládá z kolagenních hydrolyzátů typu I, typu II, typu III a nativního kolagenu. Kolagenní hydrolyzáty mají dostatečně nízkou molekulovou hmotnost (pod 3000 daltonů) a s tím i související vyšší biologickou dostupnost.

Collagen quattro complex® je představitelem nové generace produktů poskytujících kolagenní peptidy ve vyváženém spektru s vysokou využitelností pro organismus. Jeho výjimečnost spočívá nejen v kvalitě stavebních kolagenních peptidů zastoupených v množství 10 g v jedné dávce a potencovaných obsahem vitamínů, ale rovněž v synergickém působení s obsaženým kolagenem typu II v jeho nativní podobě trojité šroubovice.

Kolagen
je přírodní složkou pleti a kůže, významný ve výživě pokožky, šlach, kostí a zubů, ale také kloubů a chrupavek.

Kolageny typu I a III jsou kolagenní peptidy špičkové kvality od německého výrobce GelitaR. U optimalizovaných specifických kolagenových peptidů Gelita FORTIGELR bylo prokázáno v četných studiích, že stimulují některé typy buněk (chondrocyty, osteoblasty a fibroblasty), pomáhají ulevit od bolesti kloubů a podpořit jejich plynulý pohyb. Proto produkty obsahující kolagenní peptidy mohou zlepšit kvalitu života. Studie též prokázaly, že peptidy Gelita FORTIGELR podporují růst chrupavkové tkáně.

Živočišný původ kolagenů v doplňku stravy DIAS® FORTE:
Kolagen typu I, III hydrolyzovaný vepřový kolagen
Kolagen typu II hydrolyzovaný kuřecí kolagen
Kolagen typu II nativní kuřecí kolagen

Kolagen typu I
je nejrozšířenějším typem kolagenu v organismu. Fibrily tvoří silná vlákna a svazky vláken, které už mohou být viděny pouhým okem. K větvení dochází pouze v případě, že vlákna přecházejí z jednoho svazku do druhého. Tento typ kolagenu se nachází ve šlachách, vazech, kostech, ve škáře, v pouzdrech orgánů a v řídkém vazivu.

Kolagen typu II
se vyskytuje hlavně v buněčné hmotě hyalinní a elastické chrupavky. Tvoří dlouhé fibrily, které neagregují ve vlákna. Vytváří husté prostorové sítě odolné na tlak. Kolagen typu II je nezbytným stavebním elementem pro soudržnost chrupavek a jejich správnou funkci a odolnost.

Kolagen typu III
je podobný kolagenu typu I, ale obsahuje více proteoglykanů a glykoproteinů, jež tvoří základní hmotu chrupavky. Fibrily kolagenu typu III agregují v tenká vlákna a tvoří retikulární síť.
Vlákna jsou volněji a méně pravidelně uspořádaná než vlákna kolagenu typu I. Retikulární vlákna poskytují oporu měkkým, poddajným tkaním např. hladkým svalovým buňkám, nervovým vláknům, adipocytům. Retikulární vlákna dále nacházíme v hemopoetických tkáních a v retikulární lamině bazálních lamin epitelů.

Účinné látky v DIAS® FORTE:

• Vitamin C
je klíčový pro syntézu a regeneraci kolagenu a je tedy nenahraditelný pro mezibuněčné vazby, kůži, šlachy, klouby, kosti, svaly, srdečně cévní oběhovou soustavu. Bez vitamínu C se kolagen vůbec netvoří. V případě nedostatku vitamínu C je kolagen poruchový a strukturně slabý.

• Vitamin E
přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, odbourává nežádoucí škodliviny a omlazuje pleť.

• Kyselina hyaluronová
tvoří jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty a je součástí pojivových, epiteliálních a nervových tkání. Ve velkém množství se nachází v očním sklivci, kloubním mazu a kůži. Svými antioxidačními účinky chrání pokožku před volnými radikály, podporuje tvorbu kolagenu a podílí se na jiných důležitých biologických pochodech v pokožce. Kyselina hyaluronová má blahodárné účinky na stárnutí pokožky.

Doporučené dávkování:

1 sáček denně. Obsah sáčku nasypte do sklenice, zalijte vodou (cca 150 ml) o teplotě do 25 °C, zamíchejte a vypijte.

Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Není určeno pro děti do 6 let, těhotné a kojící ženy.

Práškový rozpustný nápoj s příchutí grapefruitu, který obsahuje směs kolagenů Collagen quattro complex®, kyselinu hyaluronovou a vitaminy.

Dias Forte grapefruit sáčky 30x11.3g

Komentáře ke zboží

Nový komentář

Zatím nejsou žádné komentáře k tomuto zboží.

SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).

Rychlý kontakt

Prodávající

  • Mamed s.r.o.
  • Zámecká 550
  • Bučovice
  • 685 01
Informační oznámení o EET